Sprekers & Moderatoren
2de Congres Digital Dentistry Belgium
Prof. Reinhilde Jacobs
Reinhilde Jacobs is tandarts, Doctor in de Tandheelkunde (Doctoraat Universiteit Leuven), parodontoloog (KU Leuven) en Master in de Tandheelkundige Radiologie (Universiteit van Londen). Zij is gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en gasthoogleraar aan het Karolinska Institutet, Stockholm, Zweden en de Dalian Medical University in China. R. Jacobs leidt de omfs impath onderzoeksgroep van de KU Leuven (omfsimpath.be) en het klinisch centrum voor dentomaxillofaciale radiologie (UZleuven). Zij is secretaris-generaal van de International Association of DentoMaxilloFacial Radiology. In 2013 ontving zij een Dr Honoris Causa aan de “Iuliu Hatieganu” Universiteit voor Geneeskunde en Farmacie in Cluj-Napoca. Ze is betrokken bij vele multidisciplinaire en interuniversitaire onderzoekssamenwerkingen, met een specifieke focus op beeldvorming en kunstmatige intelligentie.
Prof. Stefan Vandeweghe
Prof. dr. Stefan Vandeweghe volgde zijn opleiding tandheelkunde aan de Universiteit Gent, waar hij nadien ook de opleiding orale implantologie volgde. Hij behaalde er ook zijn doctoraat, waarna hij een tijdlang werkzaam was op de afdeling prothetische tandheelkunde aan de Universiteit van Malmö in Zweden. Hij is auteur en co-auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties en geeft voordrachten in binnen-en buitenland. Momenteel is hij verbonden aan de Universiteit Gent waar hij aan het hoofd staat van de afdeling reconstructieve tandheelkunde. Daarnaast heeft hij ook een private tandartsenpraktijk in Gent.
Pierre Lahoud
Pierre Lahoud is tandarts (DDS), met een postgraduaat opleiding in Advanced Medical Imaging (KU Leuven, Belgium).
Hij is momenteel klinisch assistent parodontologie en implantaatchirurgie (KU Leuven, België) en doctoraatsonderzoeker (OMFS-IMPATH Research Group, KU Leuven, België) onder begeleiding van Prof. Dr. Reinhilde Jacobs (KU Leuven, België), Prof. Dr. Em. Marc Quirynen (KU Leuven, België) en Prof. Dr. Michael Bornstein (Universität Basel, Zwitserland).
Hij is ook consulent voor tandautotransplantatie (Departement Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie, Universitaire Ziekenhuizen Leuven, België).
Zijn onderzoeksonderwerpen richten zich voornamelijk op Artificiële Intelligentie-gestuurde planning voor behandelingen en ingrepen in de mond- en kaakregio, parodontologie en orale implantologie
Rani D'haese
Drs. Rani D’haese studeerde in 2016 af aan de Universiteit van Gent en werkte daarna in een groepspraktijk als algemeen tandarts.
Sinds 2020 is ze opnieuw verbonden met de Universiteit Gent op de afdeling reconstructieve tandheelkunde, waar ze onderzoek verricht en de studentenkliniek uitneembare prothetiek mee begeleid. Haar interessegebied spitst zich vooral toe in de digitale tandheelkunde en de uitneembare prothetiek. In 2023 verdedigt ze haar doctoraat “Accuracy and feasibility of the digital workflow in dentistry”.
Prof. Dr. Lieven Barbier
Licentiaat in de Tandheelkunde KU Leuven (1989), specialist in de Prothetische Tandheelkunde (1993), doctor in de Medische Wetenschappen (1995), deeltijds wetenschappelijk medewerker aan de afdeling Prothetische Tandheelkunde KU Leuven (1994-2000). Verantwoordelijk voor de opleiding in de Restauratieve Tandheelkunde in het Stagecentrum Tandheelkunde van het AZ St-Jan Brugge. Daarnaast werkzaam in privé praktijk te Brugge. Voorzitter PUC West- Vlaanderen en Ondervoorzitter LUTV. Gewezen voorzitter van de VAPR (Vereniging Assistenten Prothetische en Restauratieve Tandheelkunde KU Leuven). Lesgever voor het Instituut voor Osseointegratie (sinds 2001). Gastdocent aan de KU Leuven (sinds 2018). Bestuurslid Digital Dentistry Belgium.
Walter Van Breda
- 1984 tandarts KU Leuven
- 1989 Specialisatie Prothese kul
- 1990-1996 Instructor Dienst Prothese KU Leuven
- 2002 – docent instituut voor osseointegratie KU Leuven
- 2011 – oprichting Consultan(d)t
- 2018 – voorzitter VAPR KU Leuven
- 2020- bestuurslid Digital Dentistry Belgium
Prof. Joke Duyck
Joke Duyck is gewoon hoogleraar aan het departement Mondgezondheidswetenschappen van de KU Leuven. Zij studeerde af als tandarts aan de KU Leuven in 1995, waarna ze een specialisatieopleiding in de prothetische tandheelkunde volgde die ze combineerde met doctoraatsonderzoek in de medische wetenschappen in samenwerking met de Universiteit van Oslo (beiden afgerond in 2000). Haar klinische focus evolueerde in de richting van de gerodontologie, waardoor haar interesse groeide in het belang en de uitdagingen van mondzorg voor kwetsbare mensen en voor kwetsbare ouderen in het bijzonder. Zij is binnen de KU Leuven verantwoordelijk voor het onderwijs in de Uitneembare Prothetische Tandheelkunde en voor de Gerodontologie. Haar onderzoek spitst zich toe op het ontwikkelen en implementeren van de mondzorg in de algemene zorgplanning voor zorgafhankelijke ouderen. Zij is ook verantwoordelijk voor de doelgroep Kwetsbare Ouderen binnen het Vlaams Instituut Mondgezondheid (Gezonde Mond).
Ellen Wouters
Ellen studeerde af als algemeen tandarts aan KU Leuven in 2018. Daaropvolgend startte ze hier ook de master na master in de restauratieve tandheelkunde. In kader van deze opleiding kreeg ze de kans om enkele maanden stage te lopen in Genève, Zwitserland. Hier verdiepte zij zich vooral in digitale workflows.
Sinds 2022 is ze zowel werkzaam in groepspraktijk Thkcentrum te Leuven, als Esthedent te Sint-Katelijne-Waver. Sinds 2022 is ze aangesteld als consulent/instructor op de dienst restauratieve tandheelkunde aan het UZ Leuven.
Daar richt ze zich voornamelijk op multidisciplinaire behandelingen en raadplegingen in kader van multiple agenesie samen met professor Peumans, professor Cadenas de Llano Perula, Griet Vansteenkiste en Ellen Cloet.
Jonas Peeters
Jonas Peeters studeerde af als algemeen tandarts aan de KU Leuven in 2019. Hij volgde hier ook de specialisatieopleiding restauratieve tandheelkunde. In kader van deze opleiding verbleef hij enkele maanden in Sydney, Australië. Hier verdiepte hij zich meer in de digitale workflows binnen de tandartspraktijk en het tandtechnische labo. Sinds kort is hij werkzaam in een groepspraktijk te Antwerpen waar hij zich voornamelijk toelegt op indirecte adhesieve restauraties, composietherstel en prothetiek op implantaten.
Valentin Vervack
Drs. Valentin Vervack studeerde in 2013 af als tandarts aan de Universiteit Gent. Hij heeft een praktijk in Evergem en legt zich toe op esthetische tandheelkunde. In 2023 verdedigde hij zijn doctoraat “The full digital workflow for single tooth restorations”, welke handelt over het gebruik van digitale afdrukname en hybride restauraties. Daarnaast is hij ook een actief lid van Style Italiano.