Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Digital Dentistry Belgium

december 16, 2021 @ 9:00 am - 5:00 pm

Het eerste congres van de DDB zal doorgaan in de Ghelamco in Gent. Maar liefst 9 sprekers zullen de verschillende deelgebieden van de digitale tandheelkunde belichten.

Programma 1ste Congres Digital Dentistry Belgium

}

8u-8u50: Inschrijvingen en ontvangst

}

8u50: Introductie door voorzitster van de DDB Prof. Reinhilde Jacobs

}

9u-10u30: Lezing 1

Intra oraal scannen in de Restauratieve Tandheelkunde , wat zijn de mogelijkheden en valkuilen

Het aantal intra-orale scanners in de tandheelkundige praktijken neemt met rasse schreden toe. Met rede, want voor een aantal indicaties neemt hiermee niet alleen het gebruiksgemak toe, maar ook de kwaliteit van de afdrukregistratie.

In deze lezing worden verschillende aspecten uitgelicht bij het intra oraal scannen.

Welke zijn de valkuilen bij intra oraal scannen van grotere overspanningen of meerdere implantaten?  Hierbij kunnen fouten ontstaan in nauwkeurigheid van de scan wat uiteindelijk leidt tot afwijkingen in de pasvorm van de restauratie.  Dit is eigen aan de techniek waarbij de beelden aan mekaar gekoppeld worden en waarbij afwijkingen kunnen ontstaan in tegenstelling tot een conventionele afdruk of laboscanner waarbij de onderlinge posities in 1 registratie worden vastgelegd.

Hoe kan op een ideale manier de vormgeving van voorlopige restauraties overgebracht worden ter vervaardiging van de definitieve restauraties rekening houdend met de ideale tandvlees ondersteuning rond pontics en implantaatkronen? Dit bereiken vergt een optimale samenwerking met parodontoloog en tandtechnisch labo.

Hoe kan intra oraal scannen een meerwaarde bieden bij het afdrukken van facings en wat biedt de digitale tandheelkunde op vlak van planning en smile design?

Sprekers: Prof.Lieven Barbier, Walter Van Breda, Alexander Declerck
Moderator: Prof. Paul Lambrechts
Accreditering 10 AE deelgebied 7 goedgekeurd

}

10u30-11u: Koffie pauze

}

11u-12u30: Lezing 2

Digitalisatie in de Orthodontie.

De eerste twee decennia van dit millennium kenden we een enorme vooruitgang op het gebied van nieuwe technologie in de gezondheidszorg. Tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen zagen al snel de voordelen van 3D-beeldvorming en al zijn toepassingen en gelden nu als pioniers bij het gebruik van deze technologieën.

CBCT-beeldvorming, intra-orale scans en 3D aangezichtsfoto’s hebben het mogelijk gemaakt om virtuele kopieën van onze patiënten te maken. Die kunnen worden gebruikt voor verbeterde diagnostiek en virtuele behandelplanning. Uiteindelijk resulteert dit in betere resultaten en efficiënte patiëntenzorg.

De huidige sessie bellicht de toepassingen van digitalisatie in de orthodontie. Er wordt gekeken naar het mogelijke gebruik van digitalisatie en 3dimensionele beeldvorming voor patiënten die zich in een orthodontische praktijk aanbieden. Beeldvorming kan voor hen gebruikt worden voor diagnostiek en therapieplanning, maar de beelden kunnen ook verder gebruikt worden voor skeletale verankeringsapparatuur en meer complexe orthodontische behandelingsplanning zoals voor orthodontisch-orthognathische behandelingsplanning.

We nemen u mee bij het creëren van de virtuele orthodontische patiënt, hoe deze gebruikt wordt voor nieuwe diagnostische methoden in de orthodontische praktijk en hoe dit uiteindelijk resulteert in innovatieve behandelingen en voorspelbare resultaten bij jonge patiënten die zich bij de orthodontist aanbieden.

Het doel van deze lezing is de tandarts wegwijs te maken in digitale mogelijkheden van orthodontische diagnostiek en behandelingsplanning.

Sprekers: Flavia Preda, Isabelle Savoye, Dr.Pieter-Jan Verhelst
Moderator: Dr.Jean-Louis Hanssens
Accreditering 10 AE aangevraagd DG5

}

12u30-14u: middag pauze/ lunch

}

14u-15u30: Lezing 3

De Digitale Tandarts

De tandartsenpraktijk van vandaag schuift langzaam maar zeker  verder op naar de digitale praktijk van morgen. Om een digitale praktijk te realiseren is er echter niet alleen nood aan de aankoop van digitale apparatuur.

Er is ook behoefte aan een grondige reorganisatie van de praktijk, waarbij heel wat aspecten aan bod moeten komen om deze reorganisatie succesvol te realiseren. Ook taken van zorgverleners en personeel wijzigen. Er is vooreerst de gewijzigde rol van de tandarts als zorgverlener, maar daarnaast is er ook de gewijzigde relatie met de digitale tandtechnieker.

Wat kan de digitale tandarts zelf doen en wat moet de digitale tandarts voorbereiden in wisselwerking met de digitale tandtechnieker. Welke services kan de tandtechnieker aanbieden om de organisatie van de digitale tandartspraktijk te faciliteren? De sprekers zullen achtereenvolgens meerdere van deze vragen beantwoorden, en tegelijk ook voorbeelden, tips en tricks aanbieden met betrekking tot een digitale tandartspraktijkorganisatie.   

Sprekers: Wouter Reybrouck, Ben Vernaillen, Andres Torres
Accreditering 10 AE aangevraagd Deelgebied 2

}

15u30 Afsluiting met feestelijke receptie

Gegevens

Datum:
december 16, 2021
Tijd:
9:00 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Digital Dentistry
E-mail
info@digital-dentistry.be

Locatie

Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg-Zuid 808
Gent, 9000
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

154 mensen zijn aanwezig Congres Digital Dentistry Belgium