Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop : Starten met de digitale afdruk

oktober 13, 2022 @ 1:30 pm - 5:30 pm

Deze workshop is enkel beschikbaar voor leden. Indien je lid bent, gelieve in te loggen via https://digital-dentistry.be/mijn-account/.   Kostprijs 220 EUR voor leden, 150 EUR voor stagiairs.

Stagiair tandartsen kunnen een kortingscode aanvragen bij inschrijving.

Sprekers : Prof. Lieven Barbier en Justine Colle

 

13u30: Ontvangst 

14u-15u30: Deel 1 Lezing : Starten met de digitale afdruk 

In de voorbije jaren kenden de verschillende intra-orale scanners een enorme technologische evolutie, waardoor het lijkt dat ze klaar zijn om in dit decennium de conventionele afdruk en klassieke workflow grotendeels te vervangen. Aan deze hands-on training koppelen we een overzicht van verschillende intra-orale scanners, hoe een keuze te maken tussen de toestellen en hoe de verschillende restauratieve indicaties, van eenvoudig tot complex, uit te werken in een digitale workflow op basis van objectieve wetenschappelijke informatie.

Mevr. Justine Colle

Tandarts UGent (2011), Specialist in de Restauratieve Tandheelkunde KU Leuven (2014), Staflid dienst Tandheelkunde en Stagecentrum KU Leuven van het AZ St-Jan Brugge. Bestuurslid PUC West-Vlaanderen. Lesgever voor het Instituut voor Osseointegratie (sinds 2015). Daarnaast ook werkzaam in privé praktijk in Waregem

Prof. Dr. Lieven Barbier

Licentiaat in de Tandheelkunde KU Leuven (1989), specialist in de Prothetische Tandheelkunde (1993), doctor in de Medische Wetenschappen KU Leuven (1995), deeltijds wetenschappelijk mede­werker aan de afdeling Prothetische Tandheelkunde KU Leuven (1994-2000). Medeverantwoordelijk voor de opleiding in de Prothetische Tandheelkunde in het Stagecentrum Tandheelkunde van het AZ St-Jan Brugge. Daarnaast werkzaam in eigen praktijk te Brugge. Voorzitter PUC West-Vlaanderen en Ondervoorzitter LUTV. Gewezen voorzitter van de VAPR (Vereniging Assistenten Prothetische en Restauratieve Tandheelkunde KU Leuven). Bestuurslid Digital Dentistry Belgium. Lesgever voor het Instituut voor Osseointegratie (sinds 2001). Gastdocent aan KU Leuven (sinds 2018).

 

 

15u30: Pauze

16u Deel 2: Workshop

De Deelnemers krijgen de mogelijkheid van  intra orale scanners uit te testen van verschillende merken onder begeleiding van ervaren tandartsen en product specialisten. Dit gebeurt in kleine groepen.

Accreditering goedgekeurd DG 7 20 AE

 

17u30: Afsluitende Receptie

 

Gegevens

Datum:
oktober 13, 2022
Tijd:
1:30 pm - 5:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
digitaal afdrukken

Organisator

Digital Dentistry
E-mail
info@digital-dentistry.be

Locatie

De Waerboom
Jozef Mertensstraat 140
Groot-Bijgaarden, Vlaams Brabant 1702
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Registraties zijn gesloten voor dit evenement